Halloween

Niets is meer hetzelfde..........

Vandaag is het Halloween en dat betekent dat er vanavond weer veel kinderen langs deuren trekken met de vraag “trick or treating?” Met andere woorden als je ze niet iets lekkers geeft, dan kunnen ze je een kunstje flikken. Dat laatste blijft onophoudelijk door m’n hoofd spoken. Is het dan niet eigenlijk het hele jaar Halloween, want soms lijkt niets meer hetzelfde en worden er veel kunstjes geflikt.

Onze nationale knuffelnicht, Henk Krol lijkt te zijn ontmaskerd als serieuze subsidie fraudeur en is dus niet meer serieus te nemen. Inmiddels is ook oprechte twijfel ontstaan over zijn sexuele geaardheid. Neem nu KPMG, dat ooit te boek stond als een solide en betrouwbaar accountantskantoor. Dat hele imago is in duigen gevallen, nadat bekend werd dat hun partners aan niets anders dachten dan het onregelmatig een veelvuldig vullen van hun eigen zakken.

Zwarte Pieten durven nauwelijks de straat meer op, omdat ze serieus bedreigd worden door “Pietenrammers”. Dus eigenlijk is de hele discussie rond Zwarte Piet één grote publiciteitsstunt. Alle Pieten lopen gewoon het risico om “geramd” te worden of je nu een Wafelpiet, Kaaspiet, Krolpiet of Zeurpiet bent, het maakt niet meer uit! “Pietenrammers”willen gewoon Pieten rammen, omdat ze niets beters te doen hebben.

Deze week werd bekend dat de Belastingdienst een foutje heeft gemaakt en dat volgend jaar miljoenen landgenoten een naheffing kunnen verwachten, omdat lagere heffingskortingen zijn geïnd dan in het begrotingsakkoord was afgesproken. Hoe het foutje is ontstaan? De geautomatiseerde systemen van de Belastingdienst waren nog niet gereed voor de nieuwe heffingskortingen en ondanks dat de politiek hiervan op de hoogte was, is het gewoon doorgevoerd. Is het toeval dat deze aankondiging werd gedaan twee dagen nadat de Europese Commissie Nederland een naheffing had opgelegd van zo’n slordige 600 miljoen? Mij bekruipt toch het gevoel dat ons een kunstje is geflikt.

Een televisie idool uit mijn jeugd: Frank Masmeijer. Frank was niet weg te denken van de buis met al z’n spelletjes. Het testbeeld toentertijd van Nederland 2, blijkt al 5 weken in een Belgische gevangenis te zitten op verdenking van het handelen in verdovende middelen. Een idool van z’n voetstuk gevallen.

Paarden kunnen niet meer frank en vrij in hun weiland grazen. Al maanden loopt er een paardenbeul rond die de arme dieren gruwelijk mishandelt. Ondanks alle aandacht van politie en vrijwilligers loopt deze persoon (of personen) nog vrolijk vrij rond en kan voorlopig nog ongestoord, maar op gestoorde wijze zijn/haar gruwelijke daden plegen.

Wat zou de wereld een ander gezicht krijgen als de “Pietenrammers” achter de paardenbeul aan zouden gaan en Zwarte Piet weer gewoon zijn werk zou kunnen doen. In dit geval? De partners van KPMG, Henk en Frank, de gehele Europese Commissie en de verantwoordelijken bij de Belastingdienst, allemaal mee in de zak! En vanavond? De snoep staat klaar. Laat ze maar komen, want voor mij geen tricks!