De "Cloud" is uit de lucht

Donkere wolken hebben zich sinds gisteren boven ons samengepakt. Onze Cloud is uit de lucht. Niet even, maar al meer dan 24 uur inmiddels.

En dat is gek. Heel gek, want we hadden toch een 24*7 beschikbaarheidsgarantie op deze cloud-service? Of was dat slechts gebakken lucht? Toen we gisteren bemerkten dat we niet meer bij onze kostbare data konden, hebben we natuurlijk meteen geprobeerd contact te zoeken met onze Cloud-dienstverlener. Ondanks dat het zondag was, mocht je toch verwachten dat er iemand standby zou zijn om problemen buiten kantooruren op te lossen. Niets was minder waar. De telefoon werd niet opgenomen en ook via Twitter kwam er geen reaktie. Ze gaan er wel luchtig mee om, zei mijn vrouw nog.

Ook vanmorgen was de dienstverlener niet telefonisch bereikbaar. 'Ik sla maar een gat in de lucht, maar misschien is hun telefonie ook wel gebaseerd op cloud-technologie en zijn ze daarom niet te bereiken. Als bij mij de stoom uit m'n oren komt, kan mijn vrouw gelukkig goed relativeren. We geven zo nog een paar uur het voordeel van de twijfel.

Eindelijk een persoon aan de lijn aan wie ik kan uitleggen dat onze cloud-service niet werkt en dat wij niet bij onze data kunnen en dat we daardoor behoorlijk om het hand zijn. Weinig begripvol is de wedervraag: welke van de drie? Even valt m'n mond open van verbazing en zuig ik m'n longen vol lucht. Er is toch maar één  Cloud! Ik leg het hem nog een keer uit. "Oh, dat ding." De blije eikel neemt nog wel m'n telefoonnummer op met de belofte dat hij terugbelt als hij wat weet.

Tegen het einde van de dag bel ik nog maar een keer.

'We werken er met man en macht aan.' 

'Dat is mooi, maar wanneer zijn jullie weer in de lucht?'

'Dat weet ik niet.'

'Dan is het vast een groot en serieus probleem.'

'Ja, anders zouden we er niet met man en macht aan werken.'


Ik zal een gat in de lucht springen als de Cloud het weer doet.